HAPTOTHERAPIE

Soms krijg je klachten die niet via een puur lichamelijke benadering te verhelpen zijn. Er speelt meer, en ook al weet je misschien niet precies wat, er loopt iets niet lekker in je leven.

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die verschillende technieken combineert om jou weer goed in je vel te laten voelen. In de haptotherapie staat het idee centraal dat ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer je met je verstand zo over een ervaring heen stapt dan is het goed mogelijk dat deze toch in je lichaam zit. Dit kan zich uiten in spanningen in je lijf, bepaalde gewoontes die je niet prettig vindt, of moeizame relaties met andere mensen. Met een combinatie van gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking proberen we in de haptotherapie contact te maken met deze herinnering en er op een nieuwe manier mee om te gaan. 

We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel die je sterk in het leven laat staan. Door aanraking kom je weer in contact met je gevoel, de ervaringsoefeningen maken je bewust van jouw omgang met je omgeving en door de gesprekken leer je verstand en gevoel weer op een lijn te brengen. Tezamen leidt dit er toe dat je beter om kunt gaan met jezelf, je omgeving en verschillende situaties.

Je kunt naar de haptotherapeut gaan wanneer je bijvoorbeeld:

– last hebt van aanhoudende spanningsklachten

– weinig zelfvertrouwen hebt

– lastig keuzes kunt maken

– moeite hebt met relaties

– je het gevoel hebt niet je eigen pad te bewandelen

Esther Molenaar heeft na haar studie psychologie de opleiding haptotherapie afgerond aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie. Zij is bij Fysiotherapeutencollectief Balans werkzaam op vrijdagochtend van 9.00 tot 13.00.

Voor meer informatie over werkwijze, tarief en vergoedingen zie www.haptotherapie-esther.nl.

Een afspraak maken? Stuur een mailtje via het contactformulier

of bel 06-42 24 99 26.

Esther Molenaar is VVH geregistreerd (Nr. 784a)