Manuele therapie

Petra Zimmer (1965) is naast algemeen fysiotherapeute ook opgeleid als manueel therapeute volgens de methode Marsman (de Lutte, afgestudeerd in 1996) en de SOMT (Amersfoort, afgestudeerd in 2003).

In de Manuele Therapie (MT) staat het optimaal kunnen bewegen van de gewrichten van het menselijk lichaam centraal.

Pijnklachten van het bewegingsapparaat ontstaan volgens de methodiek van de MT dan ook door het niet goed kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten.
Oorzaken hiervoor zijn veelvuldig, waarbij u kunt denken aan eenzijdige werkhoudingen, te weinig of te veel bewegen, blessures, degeneratieve veranderingen, langdurige stress enz.

De manueel therapeut is erin geschoold om bewegingsstoornissen van gewrichten in het lichamelijk onderzoek te vinden en door specifieke behandeltechnieken de aangedane gewrichten weer optimaal te laten bewegen.
Oefentherapie, sport- werk en houdingsadviezen zijn een essentieel onderdeel van de therapie.

Klachten die door MT behandeld kunnen worden zijn bv. nek- en schouderklachten, kaakklachten, hoofdpijn, (langdurige) lage rugklachten, KANS (voormalig RSI-klachten) en klachten veroorzaakt door arthrose.

Petra Zimmer is o.a. aangesloten bij het Schoudernetwerk Amsterdam. Hierdoor heeft zij specifieke kennis in onderzoek en behandeling van uiteenlopende schouderklachten en schouder revalidatie naar een operatie (www.schoudernetwerkamsterdam.nl).

manuele_therapie1Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 – 6140793 of een mail sturen via het contactformulier.