Psychologische hulverlening

Mijn naam is Annemie Mullens.

Als GZ Psycholoog ben ik gespecialiseerd in de behandeling van ontwikkelingstrauma en arbeidsgerelateerde problematiek. Daarnaast heb ik veel ervaring met mensen met angst- en somberheidsklachten, rouw- en verliesverwerking, psychotrauma, zingevingsvragen en levensfaseproblematiek. Ik ben geïnspireerd door Client Centered Therapie, NARM, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness.

Ik ben geboren in 1959 in Belgie en woon en werk in Amsterdam sinds 1989. Na mijn studie tot psycholoog aan de universiteit van Leuven (Belgie) volgde ik aan de Fakulteit voor Mens en Samenleving te Turnhout de opleiding tot Experiëntieel Therapeut.

Ik ben BIG geregistreerd GZ Psycholoog (Nr. 69051976925) en Certified NARM Practioner (=Neuro Affectief Relational Model, een op ontwikkelingstrauma gerichte therapievorm). Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam in een organisatie die is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde problematiek, waar ik ook praktijkbegeleider ben in de opleiding van nieuwe GZ psychologen. Ik geef supervisie aan jonge psychologen.

Ik heb een jarenlange ervaring in het begeleiden en behandelen van volwassenen met psychische klachten. Naast werkgerelateerde klachten zoals overspanning en burnout, heb ik ervaring met mensen met angstklachten, somberheidsklachten, rouw- en verliesverwerking, psychotrauma (o.a. emdr), zingevingsvragen en levensfaseproblematiek.

In mijn behandeling combineer ik een inzichtgevende benadering met een praktische aanpak. Hierbij hoort samen onderzoeken wat het je moeilijk maakt om ontspannen te functioneren. Er kunnen aspecten van jezelf zijn waar je maar moeilijk mee kunt leven.

  • Omdat je je een buitenstaander voelt, wat vaak eenzaamheid met zich meebrengt.
  • Omdat je altijd maar aan het zorgen bent voor anderen en vergeet voor jezelf te zorgen.
  • Omdat je gekwetst bent in je vertrouwen en het moeilijk vindt om hulp te vragen.
  • Omdat je een grote druk ervaart om prestaties te leveren, wat vaak tot perfectionisme leidt.
  • Omdat je vastgelopen bent in het beeld dat je van jezelf laat zien aan de buitenwereld.

Vaak hebben we strenge oordelen over onszelf en vinden we dat we het nooit goed genoeg doen. Of weten we niet meer wat we willen en raken we vervreemd van onszelf. De wereld verandert zo snel en er wordt zoveel van ons verwacht, hoe houd je daar in stand? Hoe vind je je eigen spoor en hoe kan je je leven inrichten naar wat jij van belang vindt?

psychologische_coaching

Kernwoorden in dit ontwikkelingsproces zijn bewustwoording, acceptatie, leven naar je eigen gebruiksaanwijzing en waarden, en richting kiezen.

In mijn benadering heb ik oog voor je mentale en fysieke welzijn, want je bent één geheel. Waar nodig werk ik samen met fysiotherapeuten en andere disciplines die kunnen bijdragen aan je herstel of ontwikkeling.

U kunt een afspraak met mij maken op dinsdag via www.amgmullens.nl